torstai 31. maaliskuuta 2011

It'll be fabulous

Olin totta puhuakseni tiistai-iltana vähän kehnona, kun matkasin ratikassa pitkin hämärää Mannerheimintietä kotia kohti. Väsyneenä, tottakai. Räntäsateessa, no sekin vielä. Että näinkö tämä kaikki päättyy, kyllä on surkeeta. Että menetkö siitä sitten kotiosi yksin istumaan ja onko kiva sitten, tä?

Vaan eipä hätää, sattumat tarjoilivat aivan valtavan hienoa symboliikkaa, kun keskiviikkoaamu aukeni terävänä auringonpaisteena, taivas kirkkaana ja korkeana. Että sinne jäi kaksikymppisyyden räntäsateet ja niin edelleen. Kylläpä sattuikin.

Eilinen oli kerrassaan hienoin päivä muistiin. Kyllä kannattaa vuotensa täyttää! Myönnän täysin ja avoimesti, että rakastan syntymäpäiviä, toisten, mutta ehdottomasti myös omiani. Oman päivän antaman ilon rinnalla ikäluvun kasvaminen on pientä.


keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Welcome to my box, honey

Täytän tänään 30 vuotta. En oikein vielä osaa muodostaa siitä järjen kautta haettua mielipidettä muuten kuin että nyt olisi viimeinkin aika ryhtyä muutaman unelman toteuttamisprojektiin. Enhän vielä vanha ole, elämä vain on niin kovin lyhyt.

tiistai 29. maaliskuuta 2011

I'm on London time!

Minä en sairasta koskaan. Paitsi usein lomallani tai sen välittömässä läheisyydessä. Niin nytkin.

Silti viikonloppu oli ihana! Perjantaina kaupunki tulvi kevättä, lauantaina raivokkaita kansalaisia osoittamassa mieltään julkisen sektorin leikkauksia vastaan. Ihan kiva.


Kyllä keksisin pakottamattakin toinen toistaan kehnompia tapoja viettää viimeinen viikonloppu, mikä elämäni ainoasta kaksikymppisyydestä oli jäljellä.

tiistai 22. maaliskuuta 2011

I get little uneasy seeing the National Guard go through my make-up case

Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että reissun jos nyt ei aivan paras osa niin ainakin hyvin paljon puolet on pakkausvaihe.

Paitsi tällä kertaa. Sen sijaan, että tehokkaasti ja tuotteliaasti olisin latonut kassiin kaksi mekkoa ja yhdet farkut, olen istunut tässä ja fiilistellyt. No sittennii. Kyllä harmittaa huomenna, kun olen yöhön asti töissä ja sitten pitäisi silmät ristissä pingahtaa reippaalla ja vastaanottavaisella retkeilymielellä kohti väistämättä eteenosuvia hidasteita niin kuin kentillähengailua ja niiltä selviämistä järki päässä ulos.

Kuten esimerkiksi vaikka viime kesän reissulla. Hiha paloi soihtuna heti Fiumicinon tulohallissa, kun ensin hapettomassa KLM:n karjavaunussa olo oli kuin teuraaksivietävällä tehoporsaalla ja sitten kuumissani, janoisena ja turhautuneena sain käsiteltäväkseni Alitalian virkanaisen suurisilmäisen kysymyksen:

Your bag is still in Amsterdam, what's the prooobleem?

Lentomatkailu, oi lentomatkailu! Kuinka siinä vaiheessa elämääni, kun voin tehdä kyllikkivillat, en tule sitä lainkaan kaipaamaan!








maanantai 21. maaliskuuta 2011

This is Vogue!

Saanko esitellä:

Uusi banneri!



Mä sanoisin, että nyt on mage.

Kiitos tästä kuuluu graafisesti ja esteettisesti orientoituneelle, tyylistään tinkimättömälle, varman maun ystävälleni Laurille, joka eräänä päivänä veti minut tilille blogini ilmeisen ankeasta ulkoasusta kysymällä tyynen viileästi "onko toi sun otsikko Impactilla?" No on se. "Mä teen sulle paremman."

Ja niin teki! Kyllä kelpaa.

Kiitos.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Could I see the "before" again?

Oon sillä tavalla yksioikoinen ratkaisu, että minut saa melko helposti liikkeelle ja töihin, jos luvassa on ruokapalkkio. Varsinkin, jos lupaus on saada eteensä Vihreän talon Annikan taikomuksia, ei tartte kahta kertaa pyytää.

Karautettiin siis maalle nuohoamaan talven pölyt pois. Minä imuroin, Annika moppasi ja yhdessä tampattiin.

Mutta kuka siivoaisi minusta itsestäni talvikelmeyden pois? Mökkieleganssi ei tee kyllä elettäkään peittääkseen tämän talventörröttäjän nyynähtänyttä olemusta, trikoopaidat ja lännentyttö-Dieselit ei oikein soi keskenään.


Varsinkaan, kun ne höystää nukkaisilla villasukilla ja kumppareilla.


Mutta miten siistiä! Sanan jokaisessa varsinaisessa merkityksessä. Imurinvarressa veuhtaseminen osoittautui valossakylpevillä, valkoisilla lautalattioilla varsin meditatiivis-tuotteliaaksi puuhaksi: sen lisäksi, että pää tyhjeni sinne viikonloppuna kuulumattomista ajatusrosvoista, koin vilpitöntä, suorastaan eheyttävää iloa katsellessani koirankarvojen ja pölypallojen katoamista suuttimeen sekä suunnittelin Lontoon-matkapuvustoni.

Kuka vielä kehtaa väittää, että siivoaminen on tylsää, turhauttavaa ja liian raskasta puuhastelua vapaapäivänä suoritettavaksi? Se joka niin tekee, siivoaa jotenkin väärässä kontekstissa.

L. Dada opettelee käyttämään järkkäriä. Moi.


Ja niin muuten, tuo vihreä viinipullo tuossa pöydällä on (taas kerran) cavaa, joka ansaitsee suosituksen, Parés Baltà brut B. Hintansa väärti, aivan todella käypä luomucava, reipas ja raikas ja niin pontevasti toi kesän mieleen, ettei koko päivän jatkunut lumisadekaan enää niin kovasti harmittanut. Pakko mainita tässä yhteydessä, kuinka olen viime aikoina iloinnut siitä, miten Alko on kyennyt yllättämään viinivalinnoillaan. En ole jaksanut yrittää ymmärtää, miksi tänne pitää laivata kaikkein karmeinta roskaa hiivaisesta Freixenetistä ja muuten vaan väsyneestä Castellblanchista lähtien, vaikka suht samassa hintaluokassa olisi tarjolla vähemmänkin tuskallisia vaihtoehtoja. Pohjola tarjoaa asukkaalleen jo valmiiksi niin kivikkoista ja kylmää elämänkyytiä, että jo sen soisi olevan kohtuupyyntö, ettei aivan pelkästään noihin mainittuihin olisi tyytyminen. Kiitos.

Samaan hengenvetoon suosittelen Erottajan Alkoa. Kun menette sinne, tiedätte miksi.

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Wining and dining, baby

Huvilakadun Chef & Sommelierista oli paljon puhetta viime syksynä ja lopulta pääsin tänään itsekin sinne viehättävänoloiseen herkkukomeroon dinnerille.

A vot, menkää, jos ette ole jo käyneet. Chef Sasu ja sommelier Johan hoitivat ruuat pöytään avaten kutakin menun osaa aivan vaikuttavasti. Vaikka kypsytysaikadataa ja muuta kovin tarkkaa prosessianalyysiä en arvostaa ehkä riittävästi osaakaan, ilahdutti kuulla, mistä ja miten mikin ruokalaji on poimittu, naarattu, hankittu ja valmistettu.

Ja meikä veti etanan! Mieletöntä. Se on tuo epämääräinen möykerö tuossa lusikassa, jos tästä varsin syväterävästä otoksesta ei ota selvää.


Ihan ok oli, ei lainkaan niin kumipallomainen, kuten pelkäsin. Pidän itseäni nykyään suht avoimena ja jopa aktiivisesti haasteitahakevana ruokailijana, mutta silti on vaan pakko tunnustaa itselleen, että vastaavat puutarhan asukit ei kyllä lähde, ei yhtään. Saatoin tätäkin knölliä kyllä väittää nakinmakuiseksi purkaksi, mutta tosiasiassa luulen sen olleen valmistetun ilmeisen osaavasti.


Ylläolevasta tabletista taisin myös antaa melko sivistyneen lausunnon. "Hei, mullon tällane mun lattialla!" Kun käänsin sen ympäri, syykin selvisi, näkyy kuvassa.

Että sellainen ilta. Sommelierin suositus Cava Vall Dolina Brut Nature Reserva vei osan kolmipäiväisestä päänsärystä ja lopulta jäi harmittamaan ainoastaan seurueen yhden jäsenen suklaajälkiruuan aiheuttama sietämätön, ansaittu annoskateus.

tiistai 15. maaliskuuta 2011

I just thought how much I missed you guys

Kuvassa vastustamattomia mielihaluja. Sohvat baarinnurkassa, punaviiniä ja maailman parhaita mustikkakeksejä.


Kuvasta puuttuu kamu, joka palasi reissultaan. Aika vastustamaton on hänkin.

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

You kinda have to be there to appreciate it

Tämä vuosi on alkanut aivan pökerryttävän hienosti (otan tässä nyt pinnallisen bloggarin vapauden olla kommentoimatta luonnonkatastrofeja). Ei vähiten siksi, että tiedossa on retkiä, reissuja, piipahduksia ja kaikenlaista pientä matkasäätöä enemmän kuin aikoihin, joista ehkä huimaavin tapahtuu syksyllä:

Frida Kahlon ja Diego Riveran näyttely Pariisissa Musée de l'Orangeriessa.

Frida, ah, Frieda! Ja joo, possu-Diegon duunit ovat toki varsin vaikuttavia, mutta Fridan taiteesta tihkuva hikisennahkea ja auringonpaahtama elämäntuska ja meksikolaisen maantien pöly naamalla osuu minussa johonkin hyvin, hyvin pehmeään kohtaan.

Minua kiehtoo hahmossa nimeltä Frida Kahlo hänen voimansa määrä, millä hän hyvinä päivinä elämäänsä eli. Olkoonkin, että todellisuus taisi olla onnettomuuksia täynnä alkoholismista ruumiillisiin; kunnioitusta häntä kohtaan herättää ilman muuta vaikeuksista huolimatta sydämessään asunut feministinen rohkeus ja oman polun kulkijuus.

Itsenikaltaisille elämän alisuoriutujille tekisi ilmeisen hyvää silloin tällöin vähän räiskähdellä.



Näyttely aukeaa lokakuun viides. Ainakin näillä tiedoilla, päivä on kerran vaihtunut jo.

torstai 10. maaliskuuta 2011

Hey. Listen to this one

Tupsahtipa mieluisa uutinen. Samuji avaa Keiteleentiellä kaupan!


Ihanaa, ihanaa, ihanaa.

maanantai 7. maaliskuuta 2011

It's exciting, tell me about your show

Piirsin noin 5-vuotiaana puuvärillä päivähoitopaikkani seinään ties minkä avantgardistisen tikku-ukon ja jäin tihulaisuudesta rysän päältä kiinni. Seurasi elämäni kovin rangaistus, nurkkaan seisomaan seurana piinaava, kuumottava, suorastaan hiillostava tieto, että kunhan isä saa tietää, palautetta tulee, saletisti.

Sittemmin, kerrasta oppivana ja kilttinä luonteena, olen pysytellyt vastaavasta huliganismista erillään, jos laiskanpulskean teinin pulpettiinpiirtelemistä kesken ruotsintunnin ei lasketa. Eikä tietenkään lasketa, se mitään taidetta ole.

Toisin kuin vakavammasti asiaanvihkiytyneiden jutut. Suosittelen tsekkaamaan Suvilahdessa avautuneen katutaide-, graffiti- ja valokuvagallerian Make Your Mark.


Minkä avajaisissa viime perjantaina syntyi vähän pöhkö ajatus, millaisen äärellä muuten ihastuttava Salka myös on. Hänen sanojaan vapaasti mukaillen: Jos kohta haluan uuteen tuulensuojaani seinällisen valokuvia, haluan yhden olevan myös graffitein koristellun.

Livin' on the edge!




lauantai 5. maaliskuuta 2011

It is said that it takes a lifetime to figure out who you are

Sain ihanan Kimpassa-blogin Lililtä kunnian kirjoittaa seitsemän faktaa itsestäni. Siitähän on joku puoli vuotta, kun olen niin viimeksi tehnyt, mutta kauheaa hiustenhalkomista olisi sellaiseen pikkuseikkaan puuttuminen. Uskon Liliä, kun hän sanoi näiden olevan kivoja lukea, haha!

1. Löydän itseni helposti ja useasti laulujen sanoituksista ja tunnen voimakasta samastumista moniinkin lempiviisuihini. Omituisuus, jonka luulin menevän ohi viimeistään teini-iän jäädessä armeliaasti taakse, mutta niin ei käynyt. Saan itseni usein kiinni ajatuksesta, että puheiden sijaan tunteita ilmaistakseni tai kertoakseni jotain tekisi mieli soittaa tämä ja tuo biisi tuolle ja tällekin tyypille, mutta en koskaan tee niin, sillä minusta se on (oletetusti) aikuisella iällä pikkasen turhan pateettista. Toisaalta olen samasta syystä johtuen onnistunut vaikeissa aallonpohjissa löytämään lohtua musiikista, eli ei se intensiivisen eläytymisen kyky läpeensä paha ominaisuus ihmisessä ole.

2. Tykkään öisistä kaupungeista. Istun mielelläni baarinnurkassa punaviinilasin kanssa öiseen aikaan ja vain katselen katuvaloja. Helsingissä ahdistaakin monesti se, että aukiolevia kivoja satamatuikkuja on kovin harvassa. Ne tapaa olla aina liian jotain, onneloita, roskapankkeja tai aikaisin sulkeutuvia. Vieraaseen kaupunkiin on myös parasta saapua myöhään illalla, siinä on jotakin hyvin eskapistis-romantillista "yksinäinen yön kulkija" -mystisyyttä, myönnän auliisti. Yksi matkamuisto, joka on lämmittänyt ja toiminut pakokeinona monena ankeana talvi-iltana, on kesäöisestä Barcelonasta, jonka kosteaan välimerentuoksuun bussista reissukassi olalla solahdettuani olisin kuollut onnellisena, jos olisin. Tämä tiedoksesi, Ulla, kun huolissasi silloin olit.

3. Mä olen kamala jumittaja. Jos tykkään, luen samoja kirjoja, katson samoja leffoja, kuuntelen samaa musiikkia, matkustan samoihin paikkoihin. Monta kertaa ja toistuvasti. Minulla on vuosikausia ollut samanlainen pitkä, suora ja vaalea tukka, sama musta pukeutumistyyli ja tapa rajata silmät mustasta napista viistopäisellä siveltimellä. Tämä on melko suuressa ristiriidassa sen kanssa, että olen toisaalta levoton, kärsimätön ja lyhytpinnainen nopeiden, joskus jopa radikaalien, liikkujen nainen. Tän tason mentaali-San Andreasin siirros tuskin on sattumaa, mutta sitä en tiedä, mikä osa on syytä ja mikä seurausta.

4. Minussa on musiikillinen heikkous lyömä- ja puhallinsoittimia, erityisesti vaskipuhaltimia, kohtaan. Jengi ihailee jotain kitaristeja ja laulajia, mutta kyllä kovimmat jätkät vetää pasuunaa ja takoo pönttöarsenaalia, mitä suurempaa, komeampaa ja näyttävämpää, sen parempaa. Ja kovempaa! Tähän liittyen yksi mageimmista aarteistani onkin Taylor Hawkinsin rumpukapula, joka napsahti otsaani Foo Fightersin keikan päätteeksi Provinssissa kesällä -08.

5. Luen mielelläni elämäkertoja, mutta alun piinaavan tylsiä lapsuuskohtauksia vain kursorisesti. Lähes poikkeuksetta niistä saa hyppiä yli ensimmäiset vähintään 50 sivua. Ei vain kiinnosta, millainen lapsuus kelläkin on ollut ja mitä niille silloin on tapahtunut. Minä nyt en syty lapsiasioihin yleensäkään, call me cold-hearted, mutta niin se vain on. Ei kai kaikkien tarvitsekaan.

6. Lempimusiikkini varioi wieniläisklassikoista ja Yann Tiersenistä, koska ne muistuttavat minua unelmista, räkäisen raakaan rokkiin ja tuskaiseen puolimetalliin, koska ne muistuttavat minua elämästä.

7. Olen aina myöhässä, aina. Aina ja joka paikasta. Se on lapsellinen, vastenmielinen tapa, josta pitäisi todellakin kasvaa ulos. Vihaan sitä, että mulla on sen takia aina kiire ja vihaan myös odottamista, mutta minun on pakko sietää sitä, koska olen poikkeuksetta itse aina jäljessä. Syy on lähes joka kerta sama, lähden liikkeelle vasta silloin, kun minun pitäisi olla jo perillä. Minun pitäisi nytkin olla jossain, mutta tässä istun ja vetelehdin.

Siinäpä.

perjantai 4. maaliskuuta 2011

My God. What just happened?

Eilinen The National Kultsalla kipaisi ansiokkaasti keikkakokemusten kärkikahinoihin. 

Olisin ollut tyytyväinen jo noin puolessa välissä, mutta onneksi tarjoilu ei jäänyt vielä siihen. Vetivät aivan viimeisen kappaleensa, sen jälkeen kun Matt Berninger oli varmistanut massahurman hillumalla yleisön joukossa, koko joukkueen voimin puoliympyrästä akustisesti.

En sano mitään. Te, jotka elitte, tiedätte. Vanderlyle Crybaby Geeks.

Yksi suosikkikappaleistani, olkaa hyvät




torstai 3. maaliskuuta 2011

Uptown at Fusion, Samantha felt a bit like a queen herself

Työyhteisössäni on henkilö, joka saa vähintään kerran viikossa enemmän tai vähemmän huokailujanostattavan vaatelähetyksen. Tällä kertaa en malttanut olla hyötymättä tilaisuudesta ja sovittamatta saapunutta vaatetta, kun saaja oli duuneissaan kiinni.

Ah, kuinka suht vähän inspiroivassa ympäristössä kuvattunakin kaunis se olikaan!



Kysymyksessä on siis tämä vaate, Topshopin Unique-malliston Pink Smoke Print Smock Dress.




Hahaa, taisin juuri löytää uuden suosikkimekkoni; jotain, joka ei ole maailman tylsin, mustin eikä edes polyesterisin, vaan aika ihana.