lauantai 24. heinäkuuta 2010

Welcome to the party, I'm Margot

Reissulta tarttui mukaan muutakin kuin muutama lisäkilo, joiden kertymiseen ei kyllä rehellisyyden nimissä aivan vaikuttanut pelkkä sielunravinto. Kas, sehän on hame, jos tästä erittäin tarkoituksella* suttanasta kuvasta joku tarkkasilmä ei saa selvää. Matsku on syvänmustaa, jämerää, mutta pehmoista puuvillaa eikä se kiillä noin. Toisella puolella etukappaleessa on muutama vekki, toisella vinoon leikattu tasku. Kaksi mustaa nahkavyötä kuuluu hamoseen ja takakappale on sileä. Kyllä, täydellinen työvaruste tulevan syksyn varalle. Istuu kuin... No, hame.


Ja sehän on, naturellement, kotoisin täältä:Noin 40 minuutin ajomatkan päässä Firenzen eteläpuolella, valtatie A1:n suht varrella on kunta nimeltä Reggello ja siellä Leccion perinnemaisema. Terve, Italian Seinäjoki. Lecciossa on ihan mahtava paikka, The Mall, eli äärimmäinen rättipuuhamaa, arkimeiningeissä (minulle) saavuttamattomien merkkien, kuten Diorin, Alexander McQueenin, Bottega Venetan, Guccin ja juurikin tuon Balenciagan myymälät täynnä mallikappaleita ja edellisten sesonkien juttuja. Siellä oli kiva käyskennellä hienoissa putiikeissa ja hiplailla kamoja. Niissä outleteissään italialaisilla on ikityylikkyytensä salaisuus, hitto sentään.

Pradan Lo Spaccio jäi tällä reissulla käymättä, mutta toinen retki kangastelee jo mielessä: taidan antaa itselleni ensi keväänä 30-vuotislahjaksi yhden kappaleen pääsylippuja johonkin Fiorentinan kotiotteluun, sillä mua polttelee käydä toteamassa, osataanko siellä pitti uomojen luvatussa pelata järjellistä jalkapalloa.

* minulle valkeni yllättäin, kuinka paljon elämä helpottuu, jos vaan viileästi kuittaa kaikki pikkumokat esimerkiksi ulkonäössään tai olemuksessaan harkituiksi ja olemassaoloonsa ilman selityksiä oikeutetuiksi.  Oon aina toki uskonut, että tällainen rako aidassa mun(kin) ja muun maailman väliltä löytyy, mutta jotenkin eilenillalla vaan luiskahdin siitä läpi. Tietoisuuden hetki koitti, kun väänsin nutturaa ojennukseen jo toista tuntia iltamenoja varten. Se jäi aika rajusti vinoon, ja se, se ei tässä karvalakissa kuulkaat ole mikään pikkumoka. Annoin olla, ja samaa politiikkaa aion toteuttaa myös tällä tontilla; ainakin, kunnes opin käyttämään uutta kameraani. Piste.

4 kommenttia:

 1. Tyylikäs hamonen, jonka toivottavasti pian näen jo ihan elävänä!
  Varmaankin ihan hyvä, että nuo outletit on aika kaukana meikäläisistä - tuhohan siitä seuraisi, jos pitäis vaan loikkasta esim. Vantaalle semmoseen päästääkseen.
  Voisin kyl silti lähtee seuraavalle reissulle mukaan.

  VastaaPoista
 2. Voi morjens, mikä, nimenomaan puuhamaa. Son Hanna viimisen päälle käytävä paikka.

  Dadalle tiedoksi, että tuo sama hamonen kustantaa tällä haavaa Yooxissa 315€... tai jotain. Eläköön outlettien alet!

  VastaaPoista
 3. Ah, jaaha, no mutta mahtavaa, aina helpompi perustella itselleen lähteminen. Siinähän suorastaan säästää, kun lentää, yöpyy ja ajaa sen sijaan, että tilais kylmästi netistä ;) ja Hanna, oi kyllä, alas laittaa sukanvarteen, sillä syntymäpäivä(pako)matka on totta. Ja nähdään pian! Erittäin hienoja kotikuvia, koska saa tulla kylään?

  VastaaPoista
 4. Sukka on valmiina.
  Kylään sopis tulla vaikka heti alkuviikosta!

  VastaaPoista