sunnuntai 6. toukokuuta 2012

It's a slippery slope

Mitä sä teit viikonloppuna? Mä kajahdin. Sekosin suorastaan.

Oon jo aika pitkään vino hymy huulilla seurannut Anin totaalihurahtamista roller derbyyn. Lajiin, jossa hikipäiset naiset pienissä sortseissaan ja hamosissaan vetelee ovaalinmuotoista rataa yksi ensin karkuun, tömpsähtääkseen sitten täysillä muihin pelaajiin, jotka muodostavat muurin karanneen eteen tämä seuraavalla kierroksella. Jos munkki käy, se yksi pääsee mainitusta lihapakasta läpi ja edellinen tapahtumaketju nähdään uudelleen. Syy virneen vinouteen on ollut täysin perusteeton ja nolo "no ei ehkä meikän laji"; on pakko todeta, että se suoristui ja imeytyi niin sanotusti pyllyyn lauantai-iltapäivänä Pasilan urheiluhallilla.

Uskomatonta, miten väärässä sitä voikaan olla. Yhden katsomoseuralaiseni poikaystävä oli kommentoinut aiettamme viettää tuntitolkulla aikaa hikisessä palloiluhallissa kuvaavasti kysyvin ilmein: "Te kaksi hienohelmaa? Kai teillä on korkkarit jalassa ja kuohuviinipullo laukussa?" Siis täysin, täysin oikea tuomio. Tai niin mä luulin. Päästyäni säännöistä ja pelin hengestä kärryille, sain itseni alta kissansanomisen kiinni kiljumasta jammerille ohjeita, kuinka hänen tulisi kiertää blocker sisäkaarteesta, sisäkaarteesta, ju*****ta!!


Siis en kestä, en. On niin selvää, että haluan huutavasti, palavasti mukaan noihin karkeloihin, vaikka pelottaa jo valmiiksi. Olen siksi paljon kömpelö ja tapaturma-altis hopotti, että vakavan loukkaantumisen todennäköisyysprosentti ylittäisi vastaavan riskiluvun jo perustreeneissä. Boutissa luultavasti kuolisin alle kahdessa sekunnissa. Vähintään pilkkoisin sormeni jonkun luistimien alle.

Minun on siis parempi pysytellä balettisalissani, luulisi futariaikojen minullekin jotain opettaneen. Balettitunnilla ollaan siivosti ja tukka tiukasti nutturalla, hiljaa käsi tangolla ja sisuunnutaan ainoastaan sisäisesti. Vaan kun mutkun. Mä haluun! Minun sielulliset kisaraivottareni ja pelitäpinöijäni ja turnauseläytyjäni pyrkivät nyt takaisin pintaan, pahasti. Apua.


Ani, oot ehkä mun idolein idoli ikinä. Tyyppi vaan menee tonne noiden sekaan ja suvereenisti vetää todella ansiokkaan ekan kisan. Mun kasetti oli nurmilla paljon heikommissa niiteissä. Timanttinen mimmi!

15 kommenttia:

 1. Eeee... Lainaisin sinua itseäsi tähän kohtaan: *krhm* "Mii-tää? Sehä on ihan sairas laji, mikset voi harrastaa jotain sivistynyttä ja eleganttia"

  :D

  Kajahdus, ei mitään uutta. Pus!

  VastaaPoista
 2. Tuolla haisi, Upe, tyttöjen hiki ja se on sivistyneempää ja elegantimpaa kuin sun valintasi. Eeeh. Not. :D

  No ei kai sitten nii ole. Pus!

  ...kaikkea, mitä sanotte...

  VastaaPoista
 3. Ja Hans, me niin tullaan kannustamaan sinua sun ensimmäiseen bouttiin.. ;)

  VastaaPoista
 4. Heidi, todellakin tuutte. Teillä pitää olla lakana, jossa lukee "Leidi Dada niistää kaikki!"

  Se voi olla, ettei mua huolita mukaan, mä en erityisemmin loista noissa pääsykoe- taikka muissa valintatilanteissa. Ani kertoi, että syksyllä ens kerran järjestetään tryoutit, sinne saakka on siis aikaa neurottaa ja lannistua jo etukäteen :)

  VastaaPoista
 5. Ooh, sinä ihana sinä <3 oli niin mahtavaa ku olitte!

  Nykäs-Ani

  VastaaPoista
 6. No kai ny, Nykäne, ja niin tuun toistekin! Musta oli niin jotenkin kuvaavaa, kun roikuin kaiteella ja huusin hyväääänykääääneeee, sun jengiläiset vähän kiusaantuneena vinkkas ja totes, et hei, toi vissiin sulle tuolla kiljuu... :D

  Ihanaa, mä oon taas seukki pelissä katsomossa remuamassa! Mahtavaa, kun saa olla innoissaan!

  VastaaPoista
 7. Messiin vaan, nyt hommaat heti luikkarit niin ehdit reenata koko kesän ja sitten loistat tryoutseissa.

  VastaaPoista
 8. Apua, kohtaan yllytystä! Sitä ei voi ylittää, sitä ei voi alittaa, sitä ei voi kiertää, täytyy mennä tryoutteihin!

  A, kiitos, tiedän ketä ensi syksynä syyttää :D

  VastaaPoista
 9. Ja hei ne ei vinkannu kiusaantuneina. Korkeintaan vähän kateellisina! Nykäsellä oli niin paras kannustuskomitea i-k-i-n-ä! Ja kuumin, tietty! Olin ihan vetelänä rakkaudesta teitä kohtaan (paitsi sillon ku piti yrittää näyttää kovikselta).

  VastaaPoista
 10. Totta, kuumin kuoro koskaan nähty. Aivan liekeissä! Sä olit niin hyvä. Ja sulla oli hallin uskottavimmat pehmukkeet :) Mä en ehkä kestä, oon jo salaa googlannut luistimia. Haluun raitasukkikset ja moniväriset nauhat. Huomaatko, lähestyn tätä aihiota juuri oikeasta ja olennaisimmasta kulmasta, tyylikysymysten kautta ;)

  Ja aivan aidosti sä vedit kovista siellä radalla, ei mitään sijaa epäilyille. Tai tutiseville pehmopyllyille. Kumoon!

  VastaaPoista
 11. Aivan oikee asenne <3

  VastaaPoista
 12. Harjoittelen jo täällä: "...Hansu saunoo...!"

  VastaaPoista
 13. Hej!

  Mä oon pelannut sua vastaan futisturnauksessa, ja voi kyllä varmasti olisit aivan haka tuossa lajissa! Mustakin Roller derby on ihan huippua, mutta vaan katsomosta. En uskalla. Jalkapallokentällä kökin kyllä edelleen...

  VastaaPoista
 14. Hippa! Eikä! :D

  Ihan mahtavaa, kun jätit kommentin, kiitos. Mulla on futistouhut vähän jääneet, kun sääret penikoi eikä oikein kestä varsinkaan vanhoja tekonurmialustoja. Eikä sielu sitä, etten osaa :) Oikeesti, mä olen kentän ulkopuolella paljon kivempi tyyppi enkä yhtään niin kireä, ankea ja onneton sählääjä :D sen takia mulla tää derbykin vähän hengästyttää, kun tapaan ottaa kaikki voittamiseen liittyvät asiat suhteellisen vakavasti ja hermo menee HETI, kun en osaa enkä pysty.

  No, vielä joskus. Onnea, Hippa, sulle peleihin ja sisua potkuun! Aivan huippuihkua, kun kävit moikkaamassa.

  VastaaPoista
 15. Vielä tarkennuksena: uskon, et pärjäisit derbyrytinöissä hyvin. Oon helposti mörssäämässä futiskentällä, mutta sä et kyllä ollut mitenkään helppo pala, vaan pistit vastaan ;) Meidän koko joukkue on ihan paska, mutta hauskaa silti on!

  Tulin blogiisi pitkän tauon jälkeen, vierailen jatkossa useammin. Moi!

  VastaaPoista