maanantai 16. toukokuuta 2011

We’ll see you after the show

On se niin hienoa, upeata, kertakaikkisen makeaa hunajaa katsoa kun ikänsä puolesta aikuinen mies räkii ja niistää lattialle. Kyllä kelpaa ylpeänä suitsuttaa selkä seinää vasten taistelevia, nälkäisiä leijonia, kun ne pelin jälkeen finnit naamalla loistaen leiskauttaa taskulämpimästä bissetölkistä vaahdot kameran linssiin. Oi, Suomi on, hyvästi selvä päivä!

Kyllä tässä voi ylpeä olla, ja pitää olla, koko Suomi, koko Suomi juhlii, tätä on odotettu.

Mielestäni Pentti Matikaisen laini ruotsalaisten sotaakäymättömyydestä kiteyttää koko jääkiekkotouhun älyttömyyden. Matikaisen kielenkäyttöä ja ajatuksenjuoksua mukaillen voisi seuraavaksi pohtia vaikka sitä, mitä seurauksia silläkin sitten oli, kun tuhannen naisenpuolikasta koki aikanaan saksalaismiehet samansorttisella tunteenpalolla kuin nuori Mikael Granlund slovakkityttäret.

Helsingin Sanomat toteaa myös tyhjentävästi: Letka kalsarisillaan olleita miehiä juoksi ympäri patsasta ja huusi, että on se hienoa, perkele!

Niinpä niin. Aika vaikeaa on koittaa ymmärtää sitä, että viime yön hysteerisyyteen yltyneen Facebook-kuohunnan takana ja aiheuttajina olivat samat ihmiset, jotka aivan muutaman viikon takaisena sunnuntaina linkittivät kaistat umpeen muun muassa muuttofirma Niemen ja Finnairin nettisivuja maastapoistuminen mielessään, kun eräskin isänmaallisuusbändi suoritti historiaan jäävän turnausvoiton.

Se "Oi, Suomi on" -biisi tulee muuten futiskatsomoista ja jatkuu siten, että "on meillä sauna, viina ja kirves, oi, Suomi on niin ihana".

2 kommenttia:

  1. Jeah! Hyvä kirjoitus. Älytön show.

    VastaaPoista
  2. Melkolailla samassa kaukalossa luisteltiin ajatuksinemme :)

    VastaaPoista