torstai 2. helmikuuta 2012

Don't take it all so seriously

Piipahdin eilen illalla Marikulmassa, jossa tapahtui Normi-ilta. Uuden suunnittelijanimen, Tuula Pöyhösen, kunniaksi järjestetty mallistolanseeraus vaikutti aivan olevan succès.

Laukkujen esittelyn yhteydessä kuultiin, tottakai, sanapari "uusi klassikko", mutta tällä kertaa lausahduksella voisi ollakin pohjaa, niin oikeanlaista uutta marimekkohenkeä niihin mun nähdäkseni on ommeltu. Ja mahtavaa! Pääkonttori torppasi suunnittelijan alkuperäisen ajatuksen laukkujen nimeämisestä, mielestäni jäykähkösti ja nykymarimekkolaisuuden vastaisesti liian fiinisti, A-sarjan paperikokojen mukaan, A5, A4, A3. Tässä yhteydessä hiukan turhan minimalismipönötyksen sijaan ne on nimetty hauskasti käyttötarkoituksensa mukaan Pasiksi, Olgaksi, Toimiksi ja Kaukoksi. Passipussi koneeseen, viikonloppulaukku ruumaan; Toimiin läppäri ja Olga arkilaukuksi.
Suosikkini on musta Olga. Se on littanuudestaan huolimatta tilava; sen takia sopivan virtaviivainen ja jämäkkä. Vähän tyly muotokieli, mutta nepparitasku vie siitä liian vakavuuden. Mikä tärkeintä, siinä on järeä vetoketju. Kas, viimeinkin! On se soma.marimekko.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti