perjantai 26. maaliskuuta 2010

No, it's just the dress

Weekday ja Monki kuulemma tulee Suomeen. Eli Helsinkiin. Tai mitään kuulemma, kaikki siitä messuaa suu vaahdossa. Tottakai myös koko, seuraa lempisana, muotiblogosfääri. Joo, minnuu se vähän korventaa. Ei Monki tai varsinkaan Weekday sinänsä, mutta tämä jälkimmäinen kiehunta asian ympärillä. Mik' vittu siinä/niissä on eriskummallista? Eikö sen pitäs olla vaan hyvä, ettei tänne mitään tuu, niin ois sitten tavallaan siistimpää mennä Tukholmaan terävimmän fashion-kärjen perässä? Ja toinen, mikä ärsyttää, on blogijumalattarien leijuminen sillä tiedolla, että Monki on H&M-jättikonsernin omistuksessa nykyään. Kuten myös Weekday ja Cheap Monday. Aivan kuin se olisi jotain sisäpiiridataa. Aivan sama. Mitä väliä? Ja ketä se yllättää? Myytävä kampe on niin homogeenistä, samoin kuin ostajakunta, että tällainen nurkanvaltaus oli tainnut olla pienempien vaatemerkkien syntymästä saakka ainoastaan ajan kysymys. Mä en ihmettelisi, jos ne ois alunpitäen perustettukin sillä silmällä, että myydään sitten Henkkamaukalle ja muutetaan loppuelämäksi paratiisisaarille. Joo!

Tiedän, että tuun siellä Weekdaylla joskus kesäkuun puolella käymään, vaan kyllä pokkaa vaatii, jos meinaa ostaa mitään. Mä en pääse yli siitä mielikuvasta, miten hilikunkilikun täysi-ikäiset muotivisionäärit ja -vaikuttajat tallustaa koomassa jonossa Viking Linen terminaalista DinSkon tekonahkasaappaissaan Tukholman kaduilla kohti Monkin raitapaitatelinettä ja lyllyy sitten muovipussinsa kanssa samaa reittiä takaisin Helsinkiin. Blog blog.

Miksi ei Helsinkiin voisi tulla vaikka ranskalainen Maje? Tai Comptoir des Cotonniers? Tai espanjalainen Sita Murt? Miriam Ponsa? Helevettiäkö tänne laivaamaan sitä samaa roskaa, mistä sietokyky ja kaatopaikat jo pullistelee valmiiksi?

Nih.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti