maanantai 19. maaliskuuta 2012

And there it was

Pahoitteluni jo etukäteen niille, joita nämä balettilärinät ei kiinnosta hevonhännän vertaa.

Baletin tekniikkaopetuksen superklassikko, Agrippina Vaganovan Basic Principles of Classical Ballet - Russian Ballet Technique, neuvoo pas assemblén melko vaikeasti näin:

Seiso viidennessä asennossa, oikea jalka edessä; demi-plié, vedä vasen jalka liukuvalla liikkeellä sivulle ojennetuin varpain, saavuttaen lattialla toisen asennon; oikealla jalalla, joka on pysynyt pliéssä, työnnä lattiaa ojentaen jalkateriä; sitten, molemmat jalat yhtäaikaisesti, palaa viidenteen asentoon demi-pliéhen vasen jalka edessä. Tästä asennosta hyppy toistetaan toisella jalalla, näin ollen pas'n suorittaminen muodostaa pienen liikkeen eteenpäin.


Tänään liikkeen logiikka aukesi. Vitsi, mikä mieletön fiilis. Aikuinen, kun jotain uutta oppii, se on kuin vuorta siirtäisi; uskon pitää olla vähintään yhtä kova.

En olekaan ihan pystyynkelottunut ikitukki! Mahtavaa!

9 kommenttia:

 1. hei, ihana balleriina ♥ Sä käyt jossain aikuisbaletissa vai? Varmaan oot käyny jo monen vuoden ajan, mut tää tieto on mennyt jotenkin ohi :)

  VastaaPoista
 2. Haha, ihanasta en tiijä, totuus on kyllä toinen, aikamoista norsuvalssia se. Klassisen baletin alkeet aikuisille, kyllä, Helsingin tanssiopistolla; oon hurahtanut aivan totaalisesti. Ihana opettaja ja aivan mahtava ryhmä! Enkä oo tanssinut kovin kauaa, vasta mä viime syksynä uskaltauduin tunneille. Monen vuoden ajan, sen, jonka olisi voinut käyttää tanssimalla, keräsin rohkeutta ja neurotin mahaläskejäni, täysin turhaan tietenki ;) Baletti on ihanaa, parasta ikinä.

  VastaaPoista
 3. Jee, tuo fiilis on kyllä niin mahtava! Terveisin yksi joogaan hurahtanut, joka hiljattain oppi seisomaan päällään.

  VastaaPoista
 4. Hei, onnea valitsemallesi tielle, paluuta ei ole, mutta sen varmaan jo tiesitkin. :) Ja mikään ei kyllä voita sitä tunnetta, kun nuo pas't ymmärtää, siinä on täälläkin turvauduttu Agrippinaan aika ajoin.

  T. Klassisen baletin alkeet 3-vuotta sitten, 28-vuotiaana

  VastaaPoista
 5. Anni, toden totta, mitään paluun mahdollisuuttakaan ei ole tiedossa, päin vastoin, tie kulkee vaan yhteen suuntaan ja vaikeempaan ja vaikeempaan, vieläpä :) Ah, siinä toinen aikuisena kajahtanut, ihanaa, että on muitakin, ei tartte yksin tuskastella, kun joku sentään ymmärtää tätä!

  Ja Noona, voin vain kuvitella päälläseisontafiiliksen. Omina jooga-aikoinani en päässyt niin pitkälle, mutta ehkä joku päivä, jos vielä innostun, jaksan yrittää tarpeeksi. Kummia lajeja, kun näihin aina niin hurahtaa?

  VastaaPoista
 6. Wuhuu! Mahtionni. Baletti on. Ikävä tunneille.

  Psst. kävimme samoilla alkusyksyn, mutta sitten kävi niin, että esikoisteos ilmoitti tulostaan hullun huimauksen (kahdella jalalla paikallaan seisominen kävi vaikeaksi) ja pahoinvoinnin kera, joten tunnit loppuivat multa kuin seinään. Terveisiä siis. :)

  VastaaPoista
 7. Hehei, Annukka! Pohdittiinkin tässä hiljan erään tunnin aluksi, mihin on mahtanut osa ryhmästä hävitä. Vielä meitä on aika iso kasa jäljellä, ketkä silloin syksyllä aloittivat. Voin kertoa, ettei niihin alkusyksyn tunteihin nähden ole juuri edistystä havaittavissa, mitä nyt muutamia vastaavia onnistumisen hetkiä on itse kukanenkin päässyt kokemaan. Mahtionnea sinulle esikoisesi odotukseen, toivottavasti jatkat sitten tanssimista, kun hän on syntynyt. Äkkiä sä meidät nappaat kiinni :) Huippukiva, kun kävit kertomassa tästä yhteydestä täällä!

  VastaaPoista
 8. Hih, kerro terveisiä!
  Oon hengessä mukana tunneilla, vaikka pikku hiljaa maihareiden nauhojen sitominen saa aikaan isomman ähinän kuin yksikään grand jeté -harjoitus.
  Aikomuksenani on palata tunneille heti, kun fysiikka ja aikataulut sen sallivat.

  VastaaPoista
 9. Voi, kerron varmasti :)

  Kaikkea hyvää ja ihanaa sulle vauvanodotukseen. Ja kuin mahtavaa, nyt kun olet ilmiantanut itsesi, voin hyvillä mielin jatkaa balettijuttujani, kun tiedän, että täällä on kuin onkin muutama kiinnostunut tyyppi mukana.

  VastaaPoista