maanantai 12. maaliskuuta 2012

Very 18th century Russia

Pietari, voi Pietari!

Olen täysin vakuuttunut siitä, että entisessä elämässäni olen ollut pietarilaissyntyinen prima ballerina Mariinskissa. Saattanut sittemmin emigroitua Ranskaan. Minulta vain kesti tässä todellisuudessa hiukan vajaat 31 vuotta löytää yhteys entiseen minääni.

En kyllä tiedä, onko näin nopea uudestisyntyminen minkään valtakunnan tulkinnan mukaan mahdollista, mutta sole mikhän, näin s'on, olen asiastani järkähtämättömän varma. Liian pieniä yksityiskohtia tuollaiset.

Pitkä viikonloppu Pietarissa on kaltaiselleni päiväunehtivalle haaveilijalle hämmentävän täydellinen getaway. Kolme ja puoli tuntia junamatkaa on loppupäivän toimintakunnon kannalta aivan eri asia kuin vastaava määrä lentoaikaa, mikä ainakin minusta imaisee energiavirrat täysin väärään suuntaan. Kaupungissa on helppo suunnistaa ja joka kulman takaa löytyy uutta, suurempaa ja komeampaa. Kauniita taloja, bulevardeja, ihmisiä, kahviloita, kanavia, puistoja ja ilahduttavan paljon vanhaa maailmaa. Taidetta, ladoja, takorautaa, juovuttavan huimaavaa elämää; en osaa sitä paremmin kuvailla.
6 kommenttia:

 1. Anteeksi, en voi vastustaa: viimeisessä kuvassa lienee Dady Lada?

  VastaaPoista
 2. No niin, kato, se on justiinsa se. Mun perusolemus. Koittaa olla jonakin, mutta aina päätyy tien laitaan kylki tuhannen ravassa ja kaiken kruunaa muovinen sumppikuppi katolla. Dady Lada, indeed :D

  VastaaPoista
 3. aijjettä. onko tuo spektaakkeli varjojen valtakunta?

  VastaaPoista
 4. Eijo, Mikko, tää on Joutsenlammesta! Melkein vois ollakin, vaikka lähes olenkin sitä mieltä, että Bajadeeri on komiampi kuin Joutsenlampi, jossa keskitytään paljon enemmän yleiseen fiilailuun. Bajadeerissa sen sijaan on kunnon tekemisen meininki :)

  VastaaPoista