maanantai 6. joulukuuta 2010

Knitting is the new yoga

Pakkomielteen voi näköjään kehittää aivan mistä tahansa asiasta, aivan helposti. Mulla se on nyt itsetehty villasukkapari.

Olen kerran elämässäni tehnyt yhden sukan valmiiksi asti. Aloitin sen elokuussa -92 ja päättelin toukokuussa -93; sukasta tuli vihreä-violetti keppihevosen pää. Muistan tuolta ajalta elävästi, kuinka pusersin lankaa niin, että vasemman käden etusormesta lakkasi veri kiertämästä alta parin rivin. Käsialani on sittemmin höllentynyt. Jopa niin paljon, että juuri hetki sitten purin kahden viikon duunin, koska sukasta vaikutti muotoutuvan kuudentoista kakaran raamattuvyöhykeperheen lahjakuorman vetävä säkki. Tai no, sillain kätsää, ettei tartte tehdä kuin yksi, menee molemmat jalat sinne yhdessä. Lämmittääkin tehokkaammin.

Mutta mä olen asiassani nyt järkkymätön. Tapaan suhtautua kuningasideoihini vakavasti eikä tämä sukkahullutus näytä tekevän poikkeusta.

12 kommenttia:

 1. Oij, hieno uusi blogi-ilme! Ja hieno uusi harrastus myös, varmasti rauhoittavaa hommaa tuo puikkojen tuijotus!

  VastaaPoista
 2. Kiitti! Jotain uutta, kun muuten on vähän tahmainen kirjoitustahti. On niin talvi, ei tapahdu mitään ja meikä istuu himatuikussa kutomassa sukkaa :D

  Ups.

  VastaaPoista
 3. Sukan jälkeen odotamme alpakkalankaista jotain. Langat jo onkin.
  - Ani

  VastaaPoista
 4. Hahaa, Ani, siitä on pitänyt tulla ranteenlämmitintä ja ties mitä, mutta kyllä ei ole tullut. Ei se nyt ihan säikeinä vielä ole.

  VastaaPoista
 5. Hyvä tämä uusi pohja. Nazi approves (ja tuntee syyllisyyden piston sydämessään, onneks ossaat itekki).

  Kaikki kahtena kappaleena kudottava on karmea koitos, kosolti onnea ja kärsivällisyyttä matkaan! On se sit niin kiva vetää omin kätösin punotut sukat kenkiin.

  VastaaPoista
 6. No, no, Upe, mopo on, mutta vielä ku osais keulia! Mä en mm. muista, miten kuvista otettiin nuo tyhmät kehykset pois. Sä otit ne viimeks koodista, eikö niin? Ja pitäs opetella vissiin lataamaan kuvat eka sinne Flickriin WE, että sais samanlevyisinä jnejne. Kaikenlaista pikkupuuhastelua olis hirveesti, jos viihtis paneutua. Mä en siis todellakaan ole luovuttanut vaatimuksestani vielä, tämä ei sitä tarkoita, valitan.

  VastaaPoista
 7. Vielä ehtii, vielä ehtii! Meillä duunataan joulukortteja. Arvaa mikä oli Ronjan eka kyssä? "Laitetaaks Hanskallekin?". No totta maar laitetaan!
  - Ani

  VastaaPoista
 8. Jep, diili pitää. Ois kivakin, tuo penteleen työ häiritsee kaiken kivan tekemistä.

  Joo, koodista ne ainakin saa pois. Jos tarvit 0100100, tiedät mitä.

  VastaaPoista
 9. Ronsku, my girl! Ehkä pitää laittaa sitten sille futis joulupakettiin, hmm. Vastapalloon, kato.

  Upe, hah, minäpäs "kokeilen" koodista. Hupsista, ******a. 0100100!!

  VastaaPoista
 10. joo! se onkin jo kadonnu tonne hankeen, se naapurin kakaroilta varastettu.

  VastaaPoista
 11. As if, että selvitin. Tai tein kyllä jo yhden, siitä tuli oikiastaan ihan nätti. Mutta se meni tossa samassa purussa.

  VastaaPoista