perjantai 17. joulukuuta 2010

Why don't you just carry them and wear sneakers like everyone else?

Tänään silmääni osui uutinen aivan mainiosta yhteistyöstä, Marimekko ja Converse tekee kimppatennarit. Sinänsä en ole yhtään yllättynyt, onhan se tiedossa ollut, että Marimekko hakee brändinostatusta ja on uuden kohderyhmäkiikaritähtäimen kanssa markkinointiaan ja viestintäänsä tarkistanutkin jo; yhteistyö klassikkotennarimerkin kera on konkreettinen lisävoimaliikku pois jakkupuku duuniin, yöpaita himaan -mielikuvasta, joka kivenä on Marimekon kumpparissa hiertänyt.

Minusta tämä on hieno uutinen! Varsinkin, kun printeiksi on valittu jotain muuta kuin sitä aivan perinteisintä, itsessään kaunista ja graafista Unikkoa. Voin kuitenkin vain kuvitella, miten kirpeitä sanakäänteitä tämäkin nostaa esiin mielellään omaan pesään pissaavista suomalaisista, joiden päässä Marimekko on aina ollut ja tulee vast'edeskin olemaan timanttivuosiinsa jämähtänyt mummorytkykataloogi. Vähänpä tietävät, minä sanon, sillä ne kommentit kertoo vaan siitä, kuinka hyvä ja kipeästi kaivattu juttu tämä on. Ei jää yhtään jälkeen esimerkiksi Conversen äskeisestä yhteistyökuviosta, Erika "Riga" Aittamaata ja Lovikka-vanttuita juhlivasta tennarimallista, jonka se toteutti ruotsalaisen Sneakersnstuffin kanssa.

Niin katsos vain, ruotsalaisten. On päivänselvää, että Marimekko tarvitsee ennakkoluulottomia ja rohkeita tekoja, niitähän ne sinikeltaisetkin duunaa päivätöikseen sillä välin, kun poukaman tällä puolen ihmetellään, miten ne sen oikein hoitaa.


Printit on Tarha, Pikkusuomu ja Kirppu. Kaksi ensimmäistä Annika Rimalan, jälkimmäinen Maija ja Kristina Isolan. Mulle noi varrelliset Kirput, kiitos, kun niissä on noin kiva oranssi vuorikin. Niiden kanssa sitten vajaamittaiset perusfarkkutyttöfarkut ja alkusyksystä hankittu, hehkuttamani Sisleyn silkkipaita, mallia muuttolaatikko.

Oi, kyllä!

Kuvan omistaa Marimekko.

2 kommenttia:

  1. Meikäki tykkää, ei varmaan ylläri. Jos ja kun nuo ei koskaan rantaudu tänne helvetin esiporteille, valtuutan sut hoitaan mulle nuo pikkusuomu hi-topit koossa 5,5. Kiitti :)

    VastaaPoista
  2. No ei ole kyllä. Pikkusuomut tilaukseen, check.

    VastaaPoista