perjantai 6. elokuuta 2010

If you like this one, you'll love the one being held hostage on 74th and Lex

Sesongit tulee ja menee viuhuen ohi, mutta mun suosikkimallisto on muuttumaton: se on se poistuva.

Tässäpä taannoinen investointi


Kysymyksessä on Marimekkoa, silkkivaate Samu-Jussi Kosken vuoden vanhasta mallistosta. Tai silkki ja silkki, Marimekon tapaan vuorikangas on aivan jotain muuta kuin päällikerroksen arvomateriaali. Tulppaanimainen helma on todella pitkä, ulottuu reippaasti maahan ja tarvitsee korkeat korot. Takakappaleessa tapahtuu etumusta enemmän, vyötärön muutamat vekitykset antaa vartalotynnyrinityyppini kaipaamaa muotoa vaatteelle ja kappaleen aukinaisuus puolestaan tilaa, ettei liikkumisesta tule vaikeannäköistä sipsuttamista. Ja mitkä värit! Vaikka ystävälle taisinkin luonnehtia mekkoa termillä väriyrjö, on tämä positiivinen edistysaskel yrityksessäni pukeutua edes joskus väreihin.Tän mekon alkuperäinen hinta on ollut niin korkea, etten olisi voinut kuvitellakaan ostavani sitä, mutta lähes 85:n alennusprosentin myötä se lähti mukaan odottelemaan mitä tahansa syysjuhlia. Jos ei sellaisia tule, täytyy järjestää itse.

Tehtikset on muutenkin ystäviä, jos jotain sattuu tarvitsemaan. Esimerkiksi yours trulyn ulospäin melko mahtipontiselta vaikuttavassa astiakaapissa ei taida olla ensimmäistäkään priimakamaa, vaan kaikki on kakkoslaatua tai sitten sitä poistuvaa sarjaa. Kunhan katsoo, ettei lasitavarassa ole liikaa kuplia tai reunat pahasti mutkalla, niin täydestä menee. Säästö se vanhalle visukintulle on aina pienikin säästö, ha.

8 kommenttia:

 1. Helvetin hieno! Mä olen aivan tyrmistynyt tästä värien esiinmarssista. Mutta hyvä se on!

  VastaaPoista
 2. Vau, onpa tosiaan komee. Tahtoo nähdä sen sun päällä!

  VastaaPoista
 3. Kiitti, murut! Nyt tarttee järjestää joku iltapukujuhla, niin pääsee päälle asti näytille.

  Ani, mun fiilikset samoin; mustan päällelaittaminen tuntuu päivä päivältä vähemmän olennaiselta. Oon siitä aika iloinen.

  VastaaPoista
 4. Ihana. Eihän tuo oo yhtään oksennus, eikä kyllä myöskään se kangas, miksi sitä luulin. Malli vaikuttaa parhaalta, eikse ollu niin, että reissutytöllä pitääki helma viistää vähän maata ;) Pitäs ny sit selvittää, onko mulla a) samanlainen mekko b) erilainen mekko c) yhtään mitään mekkoa.

  VastaaPoista
 5. Kyllä, juuri näin. Mietin tossa valittujen reissukuvien julkaisemista ja ne sun "helma viistää vähän maata" -varpaat oli niin listalla. Otapa puhelu mekkoagentillesi heti. Ja missä on MUN mekkoagentti??

  VastaaPoista
 6. Niin tosiaan, onhan mulla ainaki se mekko. Harmi, että ne Delle Nazionin rogeen päätyneet sandaalit oli ainoat sen kans sopivat hellesään kengät.

  VastaaPoista
 7. hahaa, aion ryökälemäisesti omia käyttämäs terminologian. (sori.) oma lempimallistoni on myös se poistuva.

  VastaaPoista
 8. Hehe, Stellagee, s'on just oikein!

  VastaaPoista