sunnuntai 22. elokuuta 2010

La femme avec les yeux lumineux

Sain työkavereiltani viime keväänä syntymäpäivälahjaksi ripsipidennykset, jotka pääsin laitattamaan vasta nyt kesällä. Ihmiseksi, joka ei juuri koskaan meikkaa, tai muutenkaan kiinnitä huolitteluunsa liiaksi huomiota, olen todella myyty.

Johanna Ilmoniemi laittoi mulle heinäkuun puolivälissä ensimmäiset ripset. Lähdin samantien reissuun, ja liekö sitten sen kosteuden, kuumuuden ja hikoilemisen (ja, myöhemmin kuultua, tehojaan menettäneen liiman) yhteisvaikutusta ollut, että jo parin vuorokauden kuluttua oikeasta silmästä irtosivat yhden yön aikana lähes kaikki pidennykset.

Mä olin tietysti aivan varma, että mun omat ovat myös irtoamaisillaan hetkenä minä hyvänsä, katso eikö olekin jo harventunut?

Kun palasin kotiin, Johanna takuufiksasi molemmat rivit kuntoon ilman erillistä maksua, minkä jälkeen ripset pysyivät paikallaan hyvin seuraavat, normaalit kolme viikkoa. Kävin taas keskiviikkona hänen luonaan, ensi kerran menen vasta kuukauden päästä. Saa nähdä, miten käy.

Johanna kertoi hätäilijälle ja huolehtijalle, että pysymiseen vaikuttaa tietysti paljon oman ripsen laatu. Jos on kovin ohut ripsi, se ei kestä tekoripsen painoa, vaan taipuu ja katkeaa. Joillain tekoripsi ei tartu kunnolla oman ripsen pintaan. Jotkut tekijät laittavat liian pitkiä jatkeita, tai liian monta jatketta yhteen ripseen. Mutta että kun niitä sitten irtoaa, se ei tarkoita oman ripsen lopullista juurituhoa. Huokaus. Mä olen niin neuroottinen ja taipuvainen maalailemaan pahinta lopputulemaa, että arvostan kovasti, kun tekijä kertoo ehdottavansa taukoa pidennyksistä huomatessaan sen tulevan ajankohtaiseksi.

Mulla on onnekseni luonnostaan tummat ja tuuheahkot ripset ja niihin sai, sanoisinko, aivan kohtalaisen dramaattisenoloisen vaikutelman suht lyhyillä pidennyksillä. Suosittelen auliisti, mikäli on mielessä käynyt joskus kokeilla. Johannalla on lämmin, vakaa käsi ja ammattilaisen ote. Materiaalit, joista ripsiä tehdään, vaihtelee eläinperäisestä synteettiseen, Johanna käyttää silkkisiä.

Vinkki vinkkinen kuitenkin, liian pitkät tarttuu linsseihin ja huojuu tuulessa.

4 kommenttia:

 1. Mä oon tuijattanut sun järkyttävän pitkiä ripsiä ja miettinyt, että onko sulla aina ollut tuollaiset ihanat lehmävasikan ripset. Nyt selekis. :)
  PS. Mun mielestä vasikoiden (silmät ja) ripsest ovat universumin kauneimmat.

  VastaaPoista
 2. Bummer! Ei ois pitänyt kertoa :D

  Nii on. Universumin ihanimmat silmät, sellaset isot, tummat ja kosteat.

  VastaaPoista
 3. Jeee! Vihdoin, vihdoin! Kattelin kyl vähän niitä reissukuvia sillä _silmällä_ :)

  VastaaPoista
 4. Ani, nää on ihan mahtavat. Mä tykkään ihan hulluna. Jotkut sanoo, että mahtia kun ei tartte käyttää ripsivärejä, mutta näyttäkää mulle edes yksi _ripsväri_, millä sais tällaista jälkeä aikaan. Kyllä, kivat on! Vähä kallista tietenkin, surku tulee, kun rahat loppuu ;)

  VastaaPoista