lauantai 11. syyskuuta 2010

After all, things change, so do cities, people come into your life and they go

Aikojen tärkein musiikkiuutinen on tietysti Interpolin uusi levy, Interpol. Mulla on ollut kovin tunnepitoiset ja ailahtelevat odotukset sitä kohtaan, tosin minulla ei ole ollut mitenkään erityisen vakaata käsitystä bändistä oikein vielä koskaan, johtuen siihen liittyvistä musiikillista ja henkilökohtaisella tasolla vaikuttavista ristiriitaisuuksista. Löysin orkesterin ystävien suosituksella Anticsin aikaan; se oli mahtava, upea, uusi ja ihmeellinen. Tykästyin tylyn tyylikkääseen soundiin, säröttömään kokonaisuuden hallintaan ja Paul Banksin ääneen. Turn on the Bright Lights nousi henkilökohtaisen klassikkolistani kärkikahinoihin, kunhan siihen hienoisella viiveellä pääsin tutustumaan. Yleensä en juuri haikaile, jos jokin musiikkiuutuus pääsee lipsahtamaan ohi suun, sillä uskon kaiken sen saapuvan luokseni, minkä on tarkoituskin, mutta tuon levyn missaaminen harmitti jälkeenpäin.

Sitten tuli Our Love to Admire. No joo, jos ihan totta puhutaan, mä en vieläkään täysin ymmärrä, mistä joissain kappaleissa lauletaan. Sain kuvan, että nyt on noussut coolius kattoon, eikä ne täysin ymmärrä itsekään, mitä tekevät. Vuonna 2009 ilmestyneestä Paul Banksin Julian Plenti is... Skyscraper -soolosta sen sijaan pidin paljon, ja se levy niittasi mulle tykkäämiseni perisyyn. Banksin tapa laulaa on kiehtova, se on toteava, tyyni, etäinen ja viileä, vaikka ääni sinänsä on lämmin. Siis juuri sellainen, mikä luo ylleen puoleensavetävyyden auran.

Interpol on ehditty jo arvostella, ja useimmat lukemistani kertoo samaa. Että se on askel takaisin kohti lähtöruutua. Niin he ovat itsekin sanoneet. Minulta levy vaatii useamman kuuntelukerran, että pystyn arvioimaan, onko se hyvä vai huono asia. Periaatteessa olen sitä mieltä, että vanhaan palaamisen sijaan olisi parempi liikkua eteenpäin. Eikö se juuri kertoisi muusikoiden(kin) osaamisesta ja ainutlaatuisuudesta ja siitä todellisesta taiteilijuudesta, että he osaisivat kasvaa, muuttua, kehittyä, mennä eteenpäin, jalostua?

Mee nyt sitten tietämään, mutta toivelistalla olisi seuraavaksi lempikappaleeni. Saako lähettää terveisiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti