sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Delicious. Exactly what I wanted, I couldn't get enough

Oi, menkää katsomaan Burlesque Undressed kun vielä voitte. Niin huippua, ihanaa! Andorran Dubrovnikissa saattoi kerrassaan tuntea puuterin ja pukuhuoneen tuoksut, niin makeasti solahdin elokuvan tarjoilemaan maailmaan. Sunnuntai-illan nappivalinta, vähän dekadenssia tähän nuupahdukseen.

Tosin, no joo, käytännössä leffa on keskihenkilönsä, Immodesty Blaizen, henkilökohtainen show reel, ja haiskahtaa vähän sellaselta nokittamiseltakin, koska toinen erittäin keskeinen ja väittäsin, että tunnetumpi burleskihahmo, Dita Von Teese, kuitataan yhdellä maininnalla koko 88-minuuttisessa kuvaelmassa.

Parhaita hetkiä leffassa olivatkin sen toinen puoli, vanhempien tanssifrouvien jutut. Mielipiteet, omat anekdootit ja yleisemmät katsaukset taiteenlajin historian suuntaan. Mitä asennetta, karismaa ja elinvoimaa heillä onkaan, uskomatonta. Tädeillä on luonnollisesti myös hihassaan analyysit siitä, mikä burleskin lopulta nujersi: halpa porno ja tv, yhdessä ja erikseen. Ei kai käy kiistäminen.

Mutta onneksi se on tullut takaisin! Mieltymykseni lajin edustamaan estetiikkaan on suoraa jatketta Belle Époque - ja  20's-kiintymykselleni, vaikka se nyt hieman myöhemmille ajoille sijoittuukin. Suosikkini on La Baker, ehdottomasti aikansa megaradikaali.


I wasn't really naked. I simply didn't have any clothes on.


Kuvan otin täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti